Menu

Lunch - codziennie oprócz sobót do godz. 17:00

  • Mini Lunch (12 kawałków)
    25PLN

    Mini Lunch (12 kawałków) – Miso-shiru, 8x Uramaki z łososiem i awokado, 6x Hosomaki z warzywami.

  • Maki Lunch (16 kawałków)
    37PLN

    Maki Lunch (16 kawałków) – Miso-shiru, 6x Yasai Hosomaki, 4x Uramaki Philadelphia, 6x sake futo

  • Sushi Lunch (14 kawałków)
    47PLN

    Sushi Lunch (14 kawałków) – Miso-shiru, 2x nigiri z łososiem, 2x nigiri z tuńczykiem, 4x Supreme Uramaki Rainbow, 6x yasai hosomaki.

  • Grill Maki Lunch (12 kawałków)
    37PLN

    Grill Maki Lunch (12 kawałków) – Miso-shiru, 8x Uramaki z grillowanym łososiem, 6x hosomaki ze smażonym szparagiem.

  • Vege Lunch
    27PLN

    Vege Lunch – Tempura warzywna x4, 6x yasai futomaki, 6x yasai hoso.

  • Lunch dla dwojga
    59PLN

    Lunch dla dwojga – Spicy Miso lub Tonkotsu Ramen „na pół”, Philadelphia lub Teriyaki uramaki, 6x yasai hosomaki.

  • Shrimp Lunch
    49PLN

    Shrimp Lunch – Miso-Shiru, 4x Pierożki Gyoza z krewetkami, 8x Uramaki ze smażoną krewetką, 6x hosomaki z warzywami.

  • HangOver Lunch
    39PLN

    HangOver Lunch – Fermentowana ostra kapusta Kim-Chi, Tonkotsu Ramen. Poprawia samopoczucie.

  • Kaisen-don
    49PLN

    Kaisen-don – Miseczka z ryżem, sashimi (ok.6 kawałków) i warzywami.

  • Miso-shiru
    7PLN

    Miso-shiru - jedna z najpopularniejszych zup świata, przygotowywana z fermentowanej pasty sojowej na rybno-grzybowym bulionie z grzybkami shiitake, tofu i glonami wakame.

  • Bechu Kim-Chi
    11PLN

    Bechu Kim-Chi – ostry koreński przysmak ze sfermentowanej kapusty pekińskiej i papryki Gojugaru, przygotowywany według naszej receptury.

  • Edamame
    9PLN

    Edamame – ciepłe fasolki sojowe z solą morską lub podsmażane na paście chilli z bobem.

  • Ebi Gyoza
    16PLN

    Ebi Gyoza – podsmażane japońskie pierożki nadziewane mięsem krewetek oraz cebulką dymką, podane z kwaśno-ostrym sosem.

  • Ebi Tempura
    24PLN

    Ebi Tempura – trzy krewetki w panierce tempura z sosem na bazie rybnego bulionu dashi i solą sezamową.

  • Yasai Tempura
    19PLN

    Yasai Tempura – pięć kawałków warzyw w tempurze z sosem na bazie rybnego bulionu dashi i solą sezamową.

  • Mix Tempura
    24PLN

    Mix Tempura – dwie krewetki i trzy kawałki warzyw w panierce tempura z sosem na bazie bulionu dashi i solą sezamową.

  • Sunomono
    5PLN

    Sunomono – sałatka z glonów wakame i ogórka w sezamowo-kwaśnym dressingu(nasz starter).

  • Kaiso
    8PLN

    Kaiso – sałatka z cienko krojonych glonów i sezamu.

  • Dakuan
    7PLN

    Dakuan – Marynowana biała rzepa w ostro-sezamowym wydaniu.

  • Omakase Sashimi - Małe (ok.3 kawałki)
    27PLN

    Omakase Sashimi – zestaw wybranych przez nas ryb i owoców morza.

  • Omakase Sashimi - Średnie (ok.5 kawałków)
    42PLN

    Omakase Sashimi – zestaw wybranych przez nas ryb i owoców morza.

  • Omakase Sashimi - Duże (ok.8 kawałków)
    67PLN

    Omakase Sashimi – zestaw wybranych przez nas ryb i owoców morza.

  • Sake Kobujime
    27PLN

    Sake Kobujime - Trzy kawałki łososia marynowanego w glonach kombu.

  • Zuke Maguro
    26PLN

    Zuke Maguro - Dwa kawałki Tuńczyka Żółtopłetwego marynowanego w sosie sojowym i sake.

  • Suzuki
    24PLN

    Suzuki – Cztery plastry okonia morskiego.

  • Tatar - Goma Maguro
    34PLN

    Goma Maguro – Tuńczyk/ostra przyprawa Shichimi Togarashi/Olej sezmowy/drobno cięty ogórek/ chipsy z korzenia lotosu.

  • Tatar - Yuzu Sake
    29PLN

    Yuzu Sake - Łosoś z awokado w sosie Teriyaki i sokiem cytusowca Yuzu z marynowaną ikrą.

Zestawy Degustacyjne Omakase - „zostawiam to Tobie” nasza własna unikatowa kompozycja (zazwyczaj przygotowanie zajmuje nam więcej czasu, prosimy o cierpliwość).

Zapraszamy również na nasze comiesięczne degustowanie najlepszych dostępnych składników, skomponowanych i podanych w sposób, który można doświadczyć w Tokijskim sushi barze z prawdziwego zdarzenia!
Wygodna rezerwacja online: www.sushiya.com.pl/pl/events 

Zachęcamy do składania rezerwacji na degustację naszych aktualnych specjalności w postaci nigiri i sashimi. Z minimum trzydniowym wyprzedzeniem. Cena zależy od ilości osób 1-199, 2- 379, 3-555, 4-699. 5-879, 6-999

  • Chirashi-Don (1os.)
    59PLN

    Solidna porcja, miska z "rozsypanym" sushi, kilka gatunków ryb ze świeżymi i marynowanymi warzywami podane na zaprawionym ryżu.

  • Omakase Edo (1 os.)
    69/49/37PLN

    Zestaw z wyselekcjonowanymi, najlepszymi nigiri danego dnia. Najszybszy sposób by poczuć czym jest sushi w Japonii. Szczególnie polecamy. 8/6/4 sztuki

  • New Fusion (2-3 os.)
    149PLN

    Nasza własna improwizowana kompozycja w stylu Fusion: 6 nigiri z toppingami, 2x8 specjalnych uramaków, 6 hosomaków.

  • Omakase Moriawase (2 os.)
    121PLN

    Nasza własna kompozycja w stylu tradycyjnym i zachodnim, wybieramy to co mamy dzisiaj najlepsze: 4 kawałki sashimi, 6 nigiri, 8 specjalnych uramaków, 6 hosomaków.

  • Omakase Mini (1 os.)
    88PLN

    Nasza własna kompozycja w stylu tradycyjnym i zachodnim, wybieramy to co mamy dzisiaj najlepsze: 2 sashimi, 4 nigiri, 8 specjalnych uramaków.

  • Sashimi Moriawase (1-2 os.)
    27/42/67PLN

    Zestaw wybranych przez nas ryb i owoców morza. Małe (ok.3 kawałki) / Średnie (ok.5 kawałków) / Duże (ok.8 kawałków).

  • Big Apple (2-3 os.)
    129PLN

    Trzy specjalne uramaki, które przygotowujemy z najciekawszych składników, które dzisiaj mamy, podpowiedz kelnerowi na co macie dzisiaj ochotę.

Nigiri – nasza duma. Jest to lekko ubita kuleczka ryżu przykryta plastrem ryby lub wszelakimi owocami morza z dodatkiem chrzanu wasabi. Najbardziej ceniona forma sushi w Japonii. Używamy technik Edomae, czyli wszystkie nasze ryby i owoce morza są przygotowywane tak aby wydobyć głębię smaku. Aby sprawić sobie jak najwięcej przyjemności z jedzenia, warto zwrócić uwagę na:

  • Są bardzo delikatnie ubite aby rozpadały się podczas jedzenia, dlatego najlepiej jeść rękami. Pałeczkami należy złapać nigiri wzdłuż.
  • Ilość sosu sojowego gra kluczową rolę w smaku, zawiera dużo soli. Dlatego pozwólcie że nałożymy dla Was wcześniej przygotowany sos Nikiri. Jeśli jednak jest to dla Was za mało, najlepiej zanurzyć imbir w sosie sojowym i nim nałożyć więcej.

SZCZEGÓLNIE POLECAMY ZESTAWY DEGUSTACYJNE:

Zestaw Omakase Edo – zestaw z wyselekcjowanymi, najlepszymi nigiri danego dnia. Najlepszy sposób by poczuć czym jest sushi w Japonii. Szczególnie polecamy. 8/6/4 sztuki 69/54/37. Na tablicy obok baru piszemy jakie inne nigiri serwujemy, te są szczególnie ciekawe, ze względu na sezonowość.

  • Sake Hara
    8PLN

    Sake Hara – sezonowana część brzuszna łososia.

  • Sake Toro
    11PLN

    Sake Toro – podbrzusze łososia, najtłustsza i najsmaczniejsza część.

  • Zuke Maguro
    9PLN

    Zuke Maguro – Marynowana w sosie sojowym polędwica z Tuńczyka Żółtopłetwego.

  • Suzuki
    8PLN

    Suzuki – Okoń Morski, białe mięso.

Ramen – słynny makaron z Japonii, charakteryzuje się różnorodnością bulionów i dodatków. Porcje są duże (ok.650ml) niestety nie robimy małych porcji ale dzielimy „po pół”. Aktualne rameny znajdują się na naszej tablicy koło baru. Na co dzień mamy:

  • Spicy Miso
    36PLN

    Spicy Miso – wolno gotowany bulion kurczakowy lub wieprzowy doprawiony mieszanką miso i pikantnych przypraw, blanszowane kiełki fasoli mung.

  • Spicy Pork
    36PLN

    Spicy Pork – wieprzowina na ostro, jajko na półmiekko, olej z palonej cebulki dymki i drobno cięta cebulka dymka.

  • Tonkotsu
    36PLN

    Gotowany przez ponad 24 godziny wywar z selekcji wieprzowych kości uwalnia kolagen, sprawiając że zupa ma charakterystyczny jasny kolor, doprawiamy postarzanym Tare(sos) z mieszanek sosów sojowych, suszonych ryb i glonów. Na makaronie kładziemy gotowany marynowany boczek Char-siu, jajko na półmiekko, grzyby mun, olej Mayu z palonego czosnku, Narutomaki, drobno cięta cebulkę dymkę.

  • Dodatkowy boczek Char-siu
    4PLN
  • Dodatkowe jajko
    2PLN
  • Dodatkowa wieprzowina Spicy Pork
    5PLN
  • Yaki Udon Tori - z udkiem kurczaka
    33PLN

    Smażony gruby, pszenny makaron udon z warzywami, kruszonym nori, sosem Teriyaki i ostrygowym.

  • Yaki Udon Tori - z owocami morza
    34PLN

    Smażony gruby, pszenny makaron udon z warzywami, kruszonym nori, sosem Teriyaki i ostrygowym.

  • Tori Karaage
    29PLN

    Tori Karaage – Kawałki udka kurczaka marynowane w sosie sojowym i imbirze w chrupiącej panierce.

  • Tori Karaage
    37PLN

    Tori Karaage – Kawałki udka kurczaka marynowane w sosie sojowym i imbirze w zestawie z ryżem, surówką i sosem warzywnym.

Hosomaki (6 kawałków) – cienkie rolki zawierające zazwyczaj jeden składnik. Futomaki (6 kawałków) grube rolki z glonem na zewnątrz.

  • Yasai - wegetariańskie
    9PLN

    Składnik do wyboru: ogórek z sezamem, Oshinko – marynowana biała rzodkiew, Kampyo – marynowana na słodko tykwa, awokado.

  • Suzuki maki - z okoniem morskim
    14PLN
  • Sake maki - z łososiem
    14PLN
  • Tekka maki - z tuńczykiem żółtopłetwym
    16PLN
  • Unagi-Kyuuri
    19PLN

    Z grillowanym japońskim węgorzem słodkowodnym i ogórkiem.

  • Omakase hosomaki - z wybraną, najlepszą rybą spoza karty
    24PLN
  • Yasai
    19PLN

    Szparag, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Sake
    22PLN

    Łosoś, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Suzuki
    22PLN

    Okoń morski, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Maguro
    26PLN

    Tuńczyk żółtopłetwy, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Ebi
    26PLN

    Krewetka w panko, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Tarantula
    47PLN

    Smażony krab z miękką skorupką, ikra ryby latającej, ogórek i awokado ze słodkim sosem.

  • Abo-Mination Bomb
    47PLN

    Abo-Mination Bomb - łosoś, ser cheddar, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa. Wszystko w tempurze, przykryte ostrym tatarem z łososia, ikry ryby latającej i gromadnika. Chipsy z korzenia lotosu. Sos Teriyaki.

  • Omakase Futomaki
    43PLN

    Z wybraną, najlepszą rybą spoza karty i warzywami.

Czyli sushi, które stworzono w Ameryce Północnej. Są to rolki z „ryżem na zewnątrz”. Legenda głosi że stworzył je japoński mistrz sushi dla swoich klientów, którzy nie byli przekonani do prasowanych glonów nori. My posypujemy je jeszcze prażonym sezamem, dla smaku i dla oka. Smak wzbogacamy sosami: Sezamowym, Yuzu (japoński cytrus), Spicy Mayo i Teriyaki.

  • Yasai
    19PLN

    Awokado, marynowana tykwa i biała rzepa z sosem do wyboru.

  • Labraks
    26PLN

    Okoń Morski, awokado i ogórek z sosem cytrusowym Yuzu.

  • Philadelphia
    27PLN

    Łosoś, awokado, ogórek, serek Philadelphia, sos sezamowy i ikra gromadnika.

  • Furai
    28PLN

    Krewetka w panko, serek Philadelphia, awokado i ogórek i sos Teriyaki.

  • Teriyaki
    27PLN

    Łosoś grillowany w sosie Teriyaki, ogórek i serek Philadelphia i sos Teriyaki.

  • Kabayaki
    27PLN

    Węgorz grillowany, marynowana tykwa, ogórek i sos Teriyaki.

  • Spicy Tuna
    29PLN

    Tuńczyk Żółtopłetwy, awokado, ogórek i sos Spicy Mayo.

  • Hamachi-Parmigiano
    37PLN

    Seriola, tarty parmezan, awokado, ogórek.(dostępność ograniczona)

  • ToToro
    47PLN

    Podbrzusze tuńczyka, prażony proszek z orzechów laskowych, ogórek i awokado.(dostępność ograniczona)

Czyli rolki z ryżem na zewnątrz, udekorowane Toppingami, czyli np. plastrami ryby, warzyw czy tatarem.

  • Yuzu Burning salmon (8 kawałków)
    37PLN

    Łosoś, awokado i tykwa. Topping: plastry opalanego łososia z sokiem cytrusowca Yuzu.

  • Burning Tuna (8 kawałków)
    39PLN

    Tuńczyk, awokado i ogórek. Topping: plastry opalanego tuńczyka z sosem Spicy Mayo i cebulką dymką.

  • Soft Crisp (8 kawałków)
    36PLN

    Krewetka w panko, serek Philadelphia i ogórek. Topping: plastry łososia, sos Teriyaki i sezamowy.

  • Red Salmon Tatar (8 kawałków)
    36PLN

    Łosoś, ogórek i awokado. Topping: sezam, tatar z łososia z sosem Spicy Mayo, ikrą ryby latającej i gromadnika.

  • Sesame Tuna Tatar (8 kawałków)
    39PLN

    Tuńczyk Żółtopłetwy, ogórek i marynowana tykwa. Topping: sezam, tatar z tuńczyka z drobno ciętym ogórkiem, sezamem i sosem Teriyaki.

  • Alligator (8 kawałków)
    37PLN

    Łosoś lub smażony szparag, ogórek i awokado. Topping: plasterki awokado, sos Teriyaki i sezamowy.

  • Rainbow (8 kawałków)
    37PLN

    Łosoś, awokado i ogórek. Topping: plasterki tuńczyka, łososia, białej ryby, awokado z sosem Teriyaki i cytrusowym Yuzu.

  • Sea Dragon (8 kawałków)
    42PLN

    Krewetka w panko, marynowana tykwa i ogórek. Topping: plastry grillowanego węgorza i awokado. Sos truflowy z tuszem kałamarnicy.

  • Ramsay Dragon (8 kawałków)
    39PLN

    Grillowany węgorz, awokado i ogórek. Topping: plastry awokado z sosem sezamowym.

  • Spicy Ebi
    37PLN

    Krewetka w panko, ogórek i awokado. Topping: sezam, tatar z łososia z sosem spicy mayo ikrą ryby latającej i gromadnika.

  • Lemon Suzuki (8 kawałków)
    37PLN

    Okoń morski, awokado i ogórek. Topping: okoń morski, cytrusowy sos Yuzu i świeżo tarta skórka cytryny.

  • Shogun (8 kawałków)
    39PLN

    Tuńczyk, awokado i ogórek. Topping: plastry tuńczyka i awokado z sosami.

  • Jaws (8 kawałków)
    42PLN

    Krewetka w panko, marynowana tykwa i ogórek. Topping: platry tuńczyka i awokado, sos Spicy Mayo i cebulka dymka.

  • Omakase Supreme Uramaki (8 kawałków)
    49PLN

    Nasza specjalna rolka, przygotowywana z tego co mamy dzisiaj najciekawsze.

  • Quickie (1-2 os. 24 kawałki)
    49PLN

    Futomaki: 6 z łososiem i 6 wegetariańskich, hosomaki: 6 z łososiem i 6 wegetariańskich.

  • Futo-Fiesta (1-2 os. 24 kawałki)
    59PLN

    Futomaki: 12 z łososiem, 6 z tuńczykiem i 6 wegetariańskich.

  • Wege (1-2 os. 26 kawałków)
    77PLN

    8x Supreme Uramaki Alligator, 12x Yasai Futomaki, 6x Yasai Hosomaki.

  • Californication (2 os. 24 kawałki)
    77PLN

    Uramaki Philadelphia 8, Teriyaki 8 i Furai 8.

  • Hot Set! (2-3 os. 30 kawałków)
    111PLN

    6 hosomaków z grillowanym łososiem, 8 uramaków Teriyaki i 8 Furai, 8 supreme uramaków Sea Dragon.

  • Maki-Maki (2-3 os. 34 kawałki)
    119PLN

    8x Supreme Uramaki Rainbow, 8x Uramaki Philadelphia, 6x Sake Futomaki, 6x Maguro Futomaki, 6x Sake Hosomaki.

  • Rolling Rolls (2-3 os. 34 kawałki)
    129PLN

    8x Supreme uramaki Ramsay Dragon, 8x Supreme Uramaki Rainbow, 6x Ebi Futomaki, 6x Suzuki Futomaki, 6x Sake Hosomaki.

  • Big Apple (2-3 os. 24 kawałki)
    129PLN

    Trzy specjalne uramaki, które przygotowujemy z najciekawszych składników, które dzisiaj mamy, podpowiedz kelnerowi na co macie dzisiaj ochotę.

  • Extasy (3-4 os. 36 kawałków)
    179PLN

    8 Supreme uramaki Rainbow, 8 Supreme uramaki Lemon Suzuki, 8 Supreme uramaki Shogun, 6 Futomaków Tarantula z całym smażonym krabem, 6 futomaków z krewetką w panko, 2x nigiri z tuńczykiem, 2x nigiri z łososiem, 2x nigiri z okoniem morskim. (dłuższy czas oczekiwania)

  • Supreme (3-4 os. 46 kawałków)
    199PLN

    8x Supreme uramaki Rainbow, 8x Supreme uramaki Lemon Suzuki, 8x Supreme uramaki Spicy Ebi, 6x Futomaków Tarantula całym smażonym krabem, 6x futomaków z tuńczykiem, 6x yasai hosomaki, 4x nigiri. (dłuższy czas oczekiwania)

  • Lody
    14PLN

    Dwie dowolnie wybrane gałki lodów: sezamowe, zielona herbata, czerwona fasola.

  • Sakura Mochi
    12PLN

    Ciasteczko z mąki mochiko z nadzieniem z fasoli azuki zawinięte w liść sakury.

  • Maki-su - Matka do zwijania maków (rolek sushi).
    12PLN
  • Shari - miseczka ryżu sushi.
    9PLN
  • Gohan - miseczka ryżu.
    5PLN
  • Spicy Mayo - pikantny sos majonezowy.
    3PLN
  • Goma Mayo - sos majonezowo-sezamowy.
    3PLN
  • Yuzu Mayo - sos majonezowo-yuzu (cytrusowiec Japoński).
    3PLN
  • Grey Truffle Mayo - sos majonezowo-truflowy z tuszem kalmara.
    4PLN
  • Gari - dodatkowy imbir.
    1PLN
  • Wasabi - dodatkowa pasta wasabi.
    1PLN
  • Świeżo tarte kłącze wasabi (dostępność ograniczona) - do Nigiri
    3PLN
  • Świeżo tarte kłącze wasabi (dostępność ograniczona) - Porcja
    9PLN
  • Nieugotowany ryż do sushi - 100g
    2PLN
  • Nori 5 szt.
    6PLN
  • Oshinko (Takuwan) - marynowana biała
    3PLN
  • Kampyo - marynowana na słodko tykwa.
    3PLN

Herbata - nasze herbaty przygotowujemy na specjalnej uzdatnianej przez nas wodzie, w odpowiedniej temperaturze aby zapewnić jak najwyższą jakość podania.

  • Kropla Beskidu 0,2L
    5PLN
  • Kropla Beskidu 0,33L
    5PLN
  • Kropla Beskidu 0,75L
    9PLN
  • Kropla Delice 0,33L
    5PLN
  • Kropla Delice 0,75L
    9PLN
  • Soki (pomarańcza, jabłko, grejpfrut) 0,25L
    5PLN
  • Aloes - różne smaki 500ml
    9PLN
  • Milkis
    9PLN

    Orzeźwiający Koreański napój mleczno-jogurtowy. Świetnie pasuje z ostrymi daniami. 500ml

  • Nasza Lemoniada Dzbanek
    15PLN
  • On Lemon - różne smaki
    9PLN
  • Sencha
    9PLN

    "Herbata duszona", klasyczna japońska zielona herbata.

  • Genmaicha
    9PLN

    Japońska zielona herbata Bancha z prażonym ryżem, idealna do sushi.

  • Jaśminowa
    9PLN

    Wysokiej jakości zielona herbata z pierwszych zbiorów, układana w stosach na przemian ze świeżymi kwiatami jaśminu.

  • Sencha Sakura
    9PLN

    Klasyczna sencha w wiśniowym wydaniu.

  • Earl Grey sypany
    9PLN
  • Kawa Espresso
    6PLN
  • Espresso Doppio
    7PLN
  • Kawa Americano
    7PLN
  • Kawa Cappucino
    8PLN
  • Kawa Latte
    8PLN

Sake -  japoński napój alkoholowy, produkowany ze sfermentowanego ryżu.

Umeshu – Alkohole produkowane z Japońskich śliwek Ume.

Soju – Koreański destylowany napój alkoholowy, produkowany głównie z ryżu.

  • Sake Sho Chiku Bai Kyoto - Junmai Daiginjo 140ml
    19PLN

    Warzone przy użyciu czystej wody fushimizu słynne która płynie pod ziemią w dzielnicy Kioto Fushimi to sake ma prawdziwą elegancję i ostre, czyste wykończenie. Równie nadaje się do picia chłodzone lub ogrzewane atsukan, to sprawia, że idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju dań.

  • Sake Sho Chiku Bai Kyoto - Junmai Daiginjo 300ml
    37PLN
  • Sake Shirakabegura - karafka 140ml
    39PLN

    Najbardziej prestiżowe sake z oferty Takara. Posiada wysublimowany bananowy aromat i roztacza wyśmienity smak przy każdym łyku. Wyjątkowa gładka w smaku, pasuje do prostych i lekkich dań jak sashimi, tataki.

  • Sake Shirakabegura - butelka 680ml
    189PLN
  • Sake musujące Mio 300ml
    29PLN

    Delikatnie musujące sake o niewielkiej zawartości alkoholu.

  • Piwo Kirin-Ichiban - Pale Lager 4,9% alk 330ml
    12PLN

    Piwo o delikatnej, słabo wyczuwalnej goryczce, wydaje się bardzo lekkie pomimo zawartości alkoholu prawie 5%.

  • Piwo Asahi - Pale Lager 4,9% alk. 330ml
    12PLN

    Najpopularniejsze piwo w Japonii. Ryż i kukurydza, używane do produkcji tego piwa sprawiają, że trunek odznacza się oryginalnym, intrygującym i bardzo orzeźwiającym smakiem.

  • Piwo Żywiec 500ml
    8PLN
  • Piwo Kozel Ciemny 500ml
    9PLN
  • Piwo Bavaria 0% 330ml
    8PLN
  • Choya Silver - Karafka 1000ml
    77PLN

    Japońskie półsłodkie wino ze śliwek Umeshu.

  • Choya Silver - Butelka 500ml
    45PLN
  • Choya Silver - Kieliszek 150ml
    14PLN
  • Choya Dry - 100ml
    16PLN

    Wytrawne wino ze śliwek Umeshu.

  • Choya Dry - Butelka 750ml
    79PLN
  • Likier Choya Triple Years - 100ml
    29PLN

    Likier ze śliwek Umeshu. Postarzany przez trzy lata aby wydobyć głębię owocu.

  • Soju klasyczne 360ml
    26PLN
  • Soju Grejfrutowe 360ml
    27PLN
  • Soju Winogronowe 360ml
    27PLN
  • Kieliszek 50ml dowolnego Soju
    5PLN
  • Haramo - Koshu 100ml
    17PLN

    Jest winem o mocno bladym kolorze z delikatnie wyczuwalnymi aromatami owoców liczi, brzoskwini oraz gruszki. Połączenie niskiej zawartości alkoholu z orzeźwiającą kwasowością w rezultacie daje nam wino delikatne i subtelne. Czyniąc to wino oczywistym wyborem dla japońskich potraw.

  • Haramo - Koshu - Butelka
    97PLN
  • Gewurztraminer 100ml
    17PLN
  • Gewurztraminer - Butelka
    89PLN
  • SULA VINEYARDS DINDORI RESERVE VIOGNIER - 150ml
    16PLN

    Winorośl uprawiana na charakterystycznej czerwonej glebie w posiadłości Dindori. Nasze wino Dindori Reserve Viognier jest aromatyczne, w nosie udoskonalone aromatem moreli, brzoskwiń oraz owoców liczi. Wino intensywne, o wspaniałej strukturze na podniebieniu, średnio zbudowane i charakteryzujące się niskim poziomem kwasowości.

  • SULA VINEYARDS DINDORI RESERVE VIOGNIER - Butelka
    69PLN