Menu

  • Miso-shiru
    8PLN

    jedna z najpopularniejszych zup świata, przygotowywana z fermentowanej pasty sojowej na rybno-grzybowym bulionie z grzybkami shiitake, tofu i glonami wakame

  • Sashimi

    kawałki ryby lub owoców morza. Do wyboru: marynowany w sosie sojowym Tuńczyk 24,-,sezonowany Łosoś 18,-, Okoń Morski 17,-, Seriola 26,-, Toro – podbrzusze tuńczyka błękitnopłetwego 29,- , nacinane małże arktyczne Hokkigai 19,- , opalane Przegrzebki św. Jakuba z marynowanymi łodygami Wasabi 22,-, (zapytaj o dostępność innych sezonowych składników).

  • Bechu Kim-Chi
    9PLN

    ostry koreński przysmak ze sfermentowanej kapusty pekińskiej i papryki Gojugaru

  • Ebi Gyoza
    15PLN

    podsmażane japońskie pierożki nadziewane mięsem krewetek oraz cebulką dymką z kwaśno-ostrym sosem

  • Tatar

    siekane mięso ryb, podane na ryżu. Do wyboru:
    - Tuńczyk na ostro z ogórkiem i chipsami z korzenia lotosu. 29,-
    - Łosoś z awokado w sosie Teriyaki i pieprzem Sancho z marynowaną ikrą łososia. 27,-
    - Okoń morski z sokiem z cytrusowca Yuzu. 24,-

  • Ebi Tempura
    19PLN

    trzy krewetki w panierce tempura z sosem na bazie bulionu dashi

  • Yasai Tempura
    17PLN

    pięć kawałków warzyw w tempurze z sosem na bazie bulionu dashi.

  • Karaage
    17PLN

    marynowany w sosie sojowym i imbirze kurczak w panierce.

  • Sunomono
    5PLN

    sałatka z glonów wakame i ogórka w sezamowo-kwaśnym dressingu(nasz starter).

  • Dakuan
    5PLN

    marynowana biała rzepa w ostro-sezamowym wydaniu,

słynny makaron z Japonii, charakteryzuje się różnorodnością bulionów i dodatków. Porcje są duże (ok.650ml) a na codzień staramy się przygotowywać pasujące do pory roku rameny (każda porcja zawiera makaron ramen),

  • Spicy Miso
    36PLN

    wolno gotowany bulion kurczakowy doprawiony mieszanką miso i pikantnych przypraw, blanszowane kiełki fasoli mung, Spicy Pork - wieprzowina na ostro, jajko na półmiekko, olej z palonej cebulki dymki i drobno cięta cebulka dymka.

  • Tonkotsu
    36PLN

    gotowany przez ponad 24 godziny wywar z selekcji wieprzowych kości uwalnia kolagen, sprawiając że zupa ma charakterystyczny jasny kolor, doprawiamy postarzanym Tare(sos) z mieszanek soli z różnych części świata i suszonych glonów. Na makaronie kładziemy gotowany marynowany boczek Char-siu, jajko na półmiekko, grzyby mun, olej Mayu z palonego czosnku, Narutomaki, drobno cięta cebulkę dymkę.

  • Tori Shoyu
    26PLN

    długo gotowany w niskiej temperaturze klarowny bulion kurczakowy Tori Chintan, doprawiony postarzanym Tare z mieszanki sosów sojowych z bulionem z Katsuobushi (suszony Tunek Pasiasty). Wolno gotowany marynowany boczek Char-siu, jajko na półmiekko, marynowany bambus, olej z palonej cebulki dymki, drobno cięta cebulka dymka.

  • Tori Shiyo
    26PLN

    długo gotowany w niskiej temperaturze klarowny bulion kurczakowy Tori Chintan, doprawiony postarzanym Tare z mieszanki soli, suszonych krewetek i glonów kombu. Wolno gotowana w solach szynka, jajko na półmiękko, marynowany bambus, olej z pora,imbiru i suszonych sardynek, drobno cięty por.

  • Tonkatsu-Don
    29PLN

    tradycyjnie przygotowany kotlet schabowy bez kości w panierce panko z cebulą na ryżu z bulionem dashi, jajkiem i marynowanym imbirem Beni Shoga.

  • Unagi-Don
    49PLN

    Grillowany węgorz słodkowodny w słodkim sosie, podany na ryżu oprószony kruszonym nori i pieprzem Sancho z marynowanym imbirem Beni Shoga i drobno ciętą cebulką dymką.

  • Jeyuk-Bokkeum
    29PLN

    wieprzowina na ostro z warzywami w koreańskim stylu z ryżem.

  • Tori Teriyaki
    27PLN

    kurczak z warzywami smażony na woku w słodkim sosie Teriyaki. Podawane z ryżem.

  • Yaki Udon
    27PLN

    Smażony gruby, pszenny makaron udon z warzywami i kurczakiem lub owocami morza.

  • Tori Karaage
    CenaPLN

    Kawałki udka kurczaka marynowane w sosie sojowym i imbirze w chrupiącej panierce lub w zestawie z ryżem, surówką i sosem warzywnym. Cena

Nigiri - nasza duma. Jest to lekko ubita kuleczka ryżu przykryta plastrem ryby lub wszelakimi owocami morza z dodatkiem chrzanu wasabi. Najbardziej ceniona forma sushi w Japonii. Używamy technik Edomae, czyli wszystkie nasze ryby i owoce morza są przygotowywane tak aby wydobyć głębię smaku. Aby sprawić sobie jak najwięcej przyjemności z jedzenia, warto zwrócić uwagę na:

-Są bardzo delikatnie ubite aby rozpadały się podczas jedzenia, dlatego najlepiej jeść rękami. Pałeczkami należy złapać nigiri wzdłóż.

-Ilość sosu sojowego gra kluczową rolę w smaku, zawiera dużo soli. Dlatego pozwólcie że nałożymy dla Was wcześniej przygotowany sos Nikiri. Jeśli jednak jest to dla Was za mało, najlepiej zanużyć imbir w sosie sojowym i nim nałożyć więcej.

  • Sake Hara
    8PLN

    sezonowana część brzuszna łososia

  • Sake Toro
    11PLN

    podbrzusze łososia, najtłustsza i najsmaczniejsza część

  • Zuke Maguro
    9PLN

    marynowana w sosie sojowym polędwica z Tuńczyka Żółtopłetwego,

  • Toro
    16PLN

    podbrzusze Tuńczyka Błękitnopłetwego, największy przysmak sushi.

  • Suzuki
    7PLN

    Okoń morski, białe mięso.

    Dodajemy:
    Goma - Pasta sezamowa +1PLN
    Yuzu Kosho - Pasta z japońskiego cytrusowca Yuzu z zielonym chilli. +2PLN
    "Bułka z masłem" - Okoń Morski marynowany w słodkiej paście Saiko Miso a następnie opalany, podany z "zapałką" osełki. 12PLN

  • Hamachi
    13PLN

    seriola, charakteryzująca się białym jędrnym mięsem, możemy podać z płatkiem parmezanu.

  • Unagi Kabayaki
    9PLN

    grillowany japoński Węgorz słodkowodny.

  • Ebi
    9PLN

    gotowana krewetka, marynowana w occie ryżowym.

  • Hotate
    13PLN

    przegrzebek Św. Jakuba, możemy opalić.

  • Hokkigai
    12PLN

    nacinany małż arktyczny Hokkigai.

Zestawy Omakase - "zostawiam to Tobie" nasza własna unikatowa kompozycja (zazwyczaj przygotowanie zajmuje nam więcej czasu, prosimy o cierpliwość).

  • Chirashi-Don

    zestaw z wyselekcjowanymi, najlepszymi nigiri danego dnia. Najlepszy sposób by poczuć czym jest sushi w Japonii. Szczególnie polecamy.
    10 sztuk - 70PLN
    8 sztuk - 64PLN
    6 sztuk - 49PLN
    4 sztuki - 35PLN

  • New Fusion
    149PLN

    nasza własna improwizowana kompozycja w stylu Fusion: 6 nigiri z toppingami, 2x8 specjalnych uramaków, 6 hosomaków.

  • Omakase Moriawase
    111PLN

    nasza własna kompozycja w stylu tradycyjnym i zachodnim: 4 kawałki sashimi, 6 nigiri, 8 specjalnych uramaków, 6 hosomaków.

  • Omakase Mini
    88PLN

    nasza własna kompozycja w stylu tradycyjnym i zachodnim: 2 sashimi, 4 nigiri, 8 uramaków.

  • Sashimi Moriawase

    zestaw wybranych przez nas ryb i owoców morza.
    Małe (ok.3 kawałki) - 27PLN
    Średnie (ok.5 kawałków) - 42PLN
    Duże (ok.8 kawałków) - 67PLN

  • Toro-Negi/Toro-Taku
    29PLN

    z podbrzuszem tuńczyka błękitnopłetwego z cebulką dymką lub cienkim paskiem marynowanej rzepy (dostępność ograniczona).

(6 kawałków) - cienkie rolki zawierające zazwyczaj jeden składnik.
Yasai - wegetariańskie
Sakana - z rybą

  • Kappa Maki
    9PLN

    Ogórek

  • Awokado
    11PLN

    Awokado

  • Kampyo maki
    9PLN

    Marynowana tykwa

  • Oshinko maki
    9PLN

    marynowana biała Rzepa

  • Suzuki maki
    14PLN

    z okoniem morskim.

  • Sake maki
    149PLN

    z łososiem.

  • Tekka maki
    16PLN

    z tuńczykiem żółtopłetwym.

  • Hamachi maki
    19PLN

    z Seriolą (dostępność ograniczona).

  • Unagi-Kyuuri
    19PLN

    z grillowanym japońskim węgorzem słodkowodnym i ogórkiem.

Futomaki (6 kawałków) grube rolki z glonem na zewnątrz.

  • Yasai
    18PLN

    drobno siekana kapusta, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Sake
    19PLN

    łosoś, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Suzuki
    18PLN

    okoń morski, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Maguro
    24PLN

    tuńczyk żółtopłetwy, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Ebi
    23PLN

    krewetka w panko, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • New Fusion
    33PLN

    tuńczyk żółtopłetwy, łosoś, okoń morski, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa.

  • Tarantula
    43PLN

    smażony krab z miękką skorupką, ikra ryby latającej, ogórek i awokado ze słodkim sosem.

  • Abo-Mination
    43PLN

    łosoś, ser cheddar, awokado, ogórek, marynowana tykwa i biała rzepa. Wszystko w tempurze, przykryte ostrym tatarem z łososia, ikry ryby latającej i gromadnika. Chipsy z korzenia lotosu. Sos Teriyaki.

Czyli sushi, które stworzono w Ameryce Północnej. Są to rolki z "ryżem na zewnątrz". Legenda głosi że stworzył je japoński mistrz sushi dla swoich klientów, którzy nie byli przekonani do prasowanych glonów nori. My posypujemy je jeszcze prażonym sezamem, dla smaku i dla oka. Smak wzbogacamy sosami: Sezamowym, Yuzu (japoński cytrus), Spicy Mayo i Teriyaki.

  • Yasai
    19PLN

    awokado, marynowana tykwa i biała rzepa z sosem do wyboru.

  • Sake-Avo
    23PLN

    łosoś, awokado i sos sezamowy lub cytrusowy Yuzu.

  • Philadelphia
    27PLN

    łosoś, awokado, ogórek, serek Philadelphia, sos sezamowy i ikra gromadnika.

  • Furai
    28PLN

    krewetka w panko, serek Philadelphia, awokado i ogórek i sos Teriyaki.

  • Teriyaki
    27PLN

    łosoś grillowany w sosie Teriyaki, ogórek i serek Philadelphia i sos Teriyaki.

  • Kabayaki
    27PLN

    węgorz grillowany, marynowana tykwa, ogórek i sos Teriyaki.

  • Spicy Tuna
    29PLN

    Tuńczyk Żółtopłetwy, awokado, ogórek i sos Spicy Mayo.

  • Hamachi-Parmigiano
    37PLN

    Seriola, tarty parmezan, awokado, ogórek.(dostępność ograniczona)

  • ToToro
    47PLN

    Podbrzusze tuńczyka, prażony proszek z orzechów laskowych, ogórek i awokado.(dostępność ograniczona)

Czyli rolki z ryżem na zewnątrz, udekorowane Toppingami, czyli np. Plastrami ryby, warzyw czy tatarem.

  • Burning Tuna
    39PLN

    8 kawałków - tuńczyk, awokado i ogórek. Topping: plastry opalanego tuńczyka z sosem Spicy Mayo i cebulką dymką.

  • Burning Salmon
    37PLN

    8 kawałków - łosoś, awokado i ogórek. Topping: plastry opalanego łososia z sosem Spicy Mayo i ikrą gromadnika.

  • Soft Crisp
    35PLN

    8 kawałków - krewetka w panko, serek Philadelphia i ogórek. Topping: plastry łososia, sos Teriyaki i sezamowy.

  • Red Salmon Tatar
    36PLN

    8 kawałków - łosoś, ogórek i awokado. Topping: sezam, tatar z łososia z sosem Spicy Mayo, ikrą ryby latającej i gromadnika.

  • Red Tuna Tatar
    37PLN

    8 kawałków - tuńczyk Żółtopłetwy, ogórek i marynowana tykwa. Topping: sezam, tatar z tuńczyka z sosem Spicy Mayo, ikrą ryby latającej i gromadnika.

  • Alligator
    37PLN

    8 kawałków - łosoś, smażone tofu na słodko lub omlet, ogórek i marynowana tykwa. Topping: plasterki awokado, sos Teriyaki i sezamowy.

  • Rainbow
    35PLN

    8 kawałków - łosoś, awokado i ogórek. Topping: plasterki tuńczyka, łososia, białej ryby, awokado z sosem Teriyaki i cytrusowym Yuzu.

  • Sea Dragon
    39PLN

    8 kawałków - krewetka w panko, marynowana tykwa i ogórek. Topping: plastry grillowanego węgorza i awokado. Sos truflowy z tuszem kałamarnicy.

  • Ramsay Dragon
    39PLN

    8 kawałków - grillowany węgorz, awokado i ogórek. Topping: plastry awokado z sosem sezamowym.

  • Spicy Ebi
    39PLN

    Krewetka w panko, ogórek i awokado. Topping: sezam, tatar z łososia na ostro z ikrą ryby latającej i gromadnika.

  • King Salmon
    34PLN

    8 kawałków - łosoś, awokado i marynowana biała rzepa lub słodka tykwa. Topping: plastry łososia i awokado z sosami.

  • Lemon Suzuki
    35PLN

    8 kawałków - okoń morski, awokado i ogórek. Topping: okoń morski, cytrusowy sos Yuzu i świeżo tarta skórka cytryny.

  • Shogun
    39PLN

    8 kawałków - tuńczyk, awokado i ogórek. Topping: plastry tuńczyka i awokado z sosami.

  • Quickie
    49PLN

    24 kawałki - futomaki: 6 z łososiem i 6 wegetariańskich, hosomaki: 6 z łososiem i 6 wegetariańskich.

  • Futo-Fiesta
    59PLN

    24 kawałki - futomaki: 12 z łososiem, 6 z tuńczykiem i 6 wegetariańskich.

  • Wege
    77PLN

    26 kawałków - Tamago/Inari Alligator: 8, Yasai Futomaki: 12, Yasai Hosomaki: 6.

  • Californication
    69PLN

    24 kawałki - uramaki Philadelphia 8, Teriyaki 8 i Furai 8.

  • Triple
    97PLN

    24 kawałki - Uramaki Supreme: Rainbow: 8, Soft Crisp: 8 i Red Salmon Tatar: 8.

  • Yellow Tuna
    99PLN

    28 kawałków - 8 Supreme Uramaki Burning Tuna, 8 Uramaki Spicy Tuna, 6 Futomaki z tuńczykiem i 6 hosomaki z tuńczykiem.

  • Hot Set!
    99PLN

    30 kawałków - 6 hosomaków z grillowanym łososiem, 8 uramaków Teriyaki i 8 Furai, 8 supreme uramaków Sea Dragon.

  • Maki-Maki
    119PLN

    34 kawałki - Rainbow: 8, uramaki Philadelphia: 8, futomaki: 6 z łososiem, 6 z tuńczykiem, hosomaki: 6 z łososiem.

  • Cutie
    139PLN

    28 kawałków - 8 supreme uramaki Rainbow, 8 supreme uramaki Burning Salmon, 8 Supreme uramaki Ramsay Dragon, 4x nigiri z tuńczykiem.

  • Extasy
    179PLN

    36 kawałków - 8 Supreme uramaki King Salmon, 8 Supreme uramaki Lemon Suzuki, 8 Supreme uramaki Shogun, 6 Futomaków z całym smażonym krabem, 6 futomaków z krewetką w panko, 2x nigiri z tuńczykiem, 2x nigiri z łososiem, 2x nigiri z okoniem morskim.(dłuższy czas oczekiwania)

codziennie oprócz sobót do 17.

  • Simple Lunch
    20PLN

    Miso-shiru lub 6x Yasai Hosomaki, 8x Sake-Avo Uramaki.

  • Maki Lunch
    33PLN

    16 kawałków - Miso-shiru, 6x yasai hosomaki, 4x sake avo, 6x sake futo.

  • Sushi Lunch
    37PLN

    14 kawałków - Miso-shiru, 2x nigiri z tuńczykiem, 2x nigiri z tuńczykiem, 4x philadelphia uramaki, 6x yasai hosomaki

  • Grill Maki Lunch
    29PLN

    12 kawałków - Miso-shiru, 8x Teriyaki Uramaki, 6x yasai hosomaki

  • Rainbow/Alligator Lunch
    37PLN

    Miso-shiru, 8xSupreme Uramaki Rainbow lub Alligator.

  • Tempura Udon
    19PLN

    Pszenny makaron udon w lekkim bulionie kakejiru z warzywami w tempurze.

  • Vege Lunch
    27PLN

    Tempura warzywna x4, 6x yasai futomaki, 6x yasai hoso.

  • Lunch dla dwojga
    47PLN

    Shio lub Shoyu ramen na pół, Philadelphia lub Teriyaki uramaki.

  • Napoje gazowane (0,2L)
    5PLN

    Coca-Cola, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite, Tonic Kinley

  • Woda Mineralna (0,33L / 0,75L)
    5/9PLN

    Kropla Beskidu

  • Woda Mineralna (0,33L / 0,75L)
    5/9PLN

    Kropla Delice

  • Soki Owocowe Cappy (0,25L)
    5PLN

    pomarańcza, jabłko, grejpfrut

  • Aloes (0,5L)
    9PLN

    różne smaki

  • Milkis (0,5L)
    9PLN

    orzeźwiający koreański napój mleczno-jogurtowy. Świetnie pasuje do ostrych dań.

  • Nasza Lemoniada (Dzbanek)
    15PLN
  • On Lemon (0,33L)
    9PLN

    Yerbata, Machbata, Limonka lub Gruszka

  • Sencha
    9PLN

    "herbata duszona", klasyczna japońska zielona herbata.

  • Genmaicha
    9PLN

    japońska zielona herbata bancha z prażonym ryżem, idealna do sushi

  • Jaśminowa
    9PLN

    wysokiej jakości zielona herbata z pierwszych zbiorów, układana w stosach na przemian ze świeżymi kwiatami jaśminu.

  • Sencha Sakura
    9PLN

    klasyczna sencha w wiśniowym wydaniu.

  • Czarna sypana
    9PLN
  • Earl Grey Sypany
    9PLN
  • Cappucino
    8PLN
  • Espresso
    6PLN
  • Espresso Doppio
    7PLN
  • Americano
    7PLN
  • Latte
    8PLN

japoński napój alkoholowy, produkowany ze sfermentowanego ryżu.

  • Sake Sho Chiku Bai Kyoto - Junmai Daiginjo (140ML)
    19PLN

    warzone przy użyciu czystej wody fushimizu, która płynie pod ziemią w dzielnicy Kioto Fushimi. To sake ma prawdziwą elegancję i ostre, czyste wykończenie. Można pić schłodzone (hiya sake) lub ogrzewane (atsukan sake). Jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju dań.

  • Sake Shirakabegura (Butelka)
    189PLN

    posiada wysublimowany bananowy aromat i roztacza wyśmienity smak przy każdym łyku. Wyjątkowa, gładka w smaku, pasuje do prostych i lekkich dań, jak sashimi, tataki.

  • Sake Musujące Mio (300ML)
    29PLN

    delikatne musujące sake o niewielkiej zawartości alkoholu.

  • Sake Dassai 50 (100ML/720ML)
    49/300PLN

    nowoczesne metody wytwarzania sake pozwoliły stworzyć przepyszne sake, cenione przez koneserów.

Alkohole produkowane z japońskich śliwek ume.

  • Choya Silver
    14/45/77PLN

    japońskie półsłodkie wino ze śliwek umeshu. Cena za kieliszek/butelkę/karafkę.

  • Choya Dry
    16/79PLN

    wytrawne wino ze śliwek umeshu. Cena za kieliszek/butelkę.

  • Likier Choya Triple Years
    29PLN

    likier ze śliwek umeshu. Postarzany przez trzy lata, aby wydobyć głębię owocu.

  • Likier Choya Single Year
    29PLN

    likier ze śliwek umeshu. Postarzany rok, aby wydobyć głębie owocu.

Koreański destylowany napój alkoholowy, produkowany głównie z ryżu.

  • Soju Klasyczne (360ML)
    26PLN
  • Soju Grejfrutowe (360ML)
    27PLN
  • Soju Winogronowe (360ML)
    27PLN
  • Kieliszek Dowolnego Soju (50ML)
    5PLN
  • Piwo Kirin-Ichiban (330ML)
    12PLN

    Pale Lager 4,9% alk., o delikatnej, słabo wyczuwalnej goryczce, wydaje się bardzo lekkie pomimo zawartości alkoholu prawie 5%.

  • Piwo Asahi (330ML)
    12PLN

    Pale Lager 4,9% alk., najpopularniejsze piwo w Japonii. Ryż i kukurydza, używane do produkcji tego piwa sprawiają, że trunek odznacza się oryginalnym, intrygującym i bardzo orzeźwiającym smakiem.

  • Piwo Żywiec (500ML)
    8PLN
  • Piwo Kozel Ciemny (500ML)
    9PLN
  • Piwo Bavaria 0% (330ML)
    8PLN

Cena za kieliszek / butelkę.

  • Haramo-Koshu
    17/97PLN

    jest winem o mocnym bladym kolorze z delikatnie wyczuwalnymi aromatami owoców liczi, brzoskwini oraz gruszki. Połączenie niskiej zawartości alkoholu z orzeźwiającą kwasowością daje wino delikatne i subtelne czyniąc je oczywistym wyborem do japońskich potraw.

  • Gewurtztraminer
    17/89PLN

    półwytrawne wino pochodzące z Kanady o aromatycznym smaku z nutami liczi, płatków róż oraz przypraw.

  • Sula Vineyards Dindori Reserve Viognier
    16/69PLN

    wino produkowane z winogron uprawianych na charakterystycznej czerwonej glebie w posiadłości Dindori. Wino z głębokim aromatem moreli, brzoskwiń oraz owoców liczi. Wino intensywne, o wspaniałej strukturze na podniebieniu, o niskim poziomie kwasowości.

  • Whisky Akashi Japanese Blended (50ML)
    23PLN
  • Whisky Togouchi Japanese Premium (50ML)
    26PLN
  • Whisky SM Nikka Miyagiky (50ML)
    49PLN
  • Stumbras
    6/59PLN

    Cena za kielisze/butelkę.